Scroll to top

Vijesti

Karlovački rally otvorio sezonu natjecanja u Prvenstvu HROS-a

Prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza započelo je ove godine sa kašnjenjem zbog mjera koje su donesene kao posljedica pandemije. 10. srpnja održan je prvi natjecateljski moto rally u Karlovcu i to u organizaciji Oldtimer moto kluba Karlovac. Želim uputiti sve pohvale organizatoru i to ne samo na besprijekornoj organizaciji već i na hrabrosti s kojom je ušao u realizaciju ovog susreta. Vjerovali su da natjecateljski duh motorista koji je vladao i dominirao do 2019. godine nije umro u zagrljaju opasnosti koja nas je zaustavila u svim poslovima koje obavljamo. I nije umrlo ništa. Taj duh i dalje gori onim plamenom kojim je gorio na podjeli nagrada u Krapini 2019. gdje se skupilo stotinjak natjecatelja i uzvanika da bi proslavili uspješan završetak najmasovnije i najbolje sezone natjecanja otkad je HROS osnovan.

Velika je bila želja da prijatelj prijatelju opet stisne šaku, da ga zagrli. Zrakom su kružile one tople riječi koje opsjednu prostor u trenucima kada ljudsku dušu ispuni ponovni susret sa dragim prijateljem. Dan je bio vruć ali pivo je bilo ledeno. Čaše bevande i gemišta bile su orošene hladnim kapljicama vode. Rat se vodio na igralištu škole u Švarči. Puno želje za pobjedom. Svi su me pitali za njihovo vrijeme… Kalkulirali su… Željeli popravit svoj plasman u drugoj vožnji. Poslije toga opet svi prijatelji sa osmjehom na licima u onom svečanom dijelu uz puno veselja i puno aplauza.

Naredni Moto rally je u Zadru 24. 7. Po kalendaru slijedi Ivanić, Rijeka, Sisak pa zadnji Ogulin. Prvenstvo je započelo i obećava borbenost u natjecanju i veselje u druženju.

Aljoša Kubaska