Zagreb – Izložba Uskrsni ponedjeljak

AM-OTK Stari kotači održao je izložbu oldtimera na uskršnji ponedjeljak, 10.04.2023. i time službeno obilježio otvaranje sezone oldtimerskih dogadjanja. Izložba je uspješno organizirana sada već po treći put.

Za razliku od 2019. i 2022.g. kada je izložba bila organizirana ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (2020. i 2021. bila je pauza uvjetovana pandemijom), ove godine izložba je održana na novoj lokaciji u centru Zagreba i to na Europskom trgu.

Lokacija se pokazala kao odličan i izložbu je u toku prijepodneva posjetilo nekoliko tisuća posjetitelja, od onih koji su ciljano došli vidjeti izložene automobile i motocikle pa sve do slučajnih prolaznika i turista.

Na izložbi je bilo izloženo 130 automobila i nekoliko motocikala, a bile su zastupljene sve važnije europske automobilske marke- Mercedes Benz, BMW, Volkswagen, Porsche, Audi, NSU, Ford, Opel, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Peugeot, Renault, Citroen, Volvo, Honda, Toyota, MG, Jaguar kao i mnogobrojne Zastave 750 i 850, popularni Fićeki. Bilo je izloženo i 10-tak američkih automobila marke – Cadillac, Buick, Chevrolet i Ford. Najstariji izloženi automobil bio je Mercedes Benz 170 V iz 1936.g. i Jaguar SS iz 1938.g..

Najbrojniji su bili sudionici iz Zagreba, Svete Nedelje i okolice no veliki dio sudionika došao je iz brojnih drugih mjesta Hrvatske kao što su Rijeka, Delnice, Karlovac, Koprivnica, Bjelovar, Čakovec, Varaždin, Ivanić-Grada, Krapine ali iz Slovenije- Ljubljane i Trbovlja.

Izložba je bila jako dobro popraćena od strane medija, te su sve velike TV kuće snimile priloge za informativne i druge emisije.

Bilo je prekrasno biti na Europskom trgu i uživati u izloženim prekrasnim automobilima ali i gledati nasmijana i ozarena lica i oduševljenje brojnih posjetitelja, te slušati pozitivne komentare i nostalgična prisjećanja na neka starija i bolja vremena.

Galeriju fotografija pogledajte >>OVDJE<<

Autor: Andre Weber, predsjednica AM-OTK Stari kotači

Vezane novosti