In memorian Ivica Filipović Ćiro

Izvjestio: OTK Rijeka

Tužna vijest stiže iz Senja, napustio nas je u 80-oj godini dugogodišnji član riječkog oldtimer kluba Ivica Filipović Ćiro.
Posljednji ispraćaj bio je u ponedjeljak 21.08.2023.g. u 17 h u Senju.

Kao svaki pravi Senjanin Ćiro je volio more, no kao veliki zaljubljenik u sport volio je i motocikle. Krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina bio je vratar NK Nehaj – Senj i dio poznate generacije, a kasnije i veteran senjskih nogometaša. Osim nogometa bio je stravstveni kuglač, rukometaš, rukometni delegat i sudac, te sudac malog turnirskog nogometa.

Ćiro je bio Vlasnik Pucha S4 250, veliki ljubitelj  oldtimera. Imao je deset oldtimera raznih marki, a prvi  motor kupio je 1964. godine.  Puch S4 250 s kojim se natjecao diljem Hrvatske za prvenstvo HROS-a kupio je 2004. godine koji nije bio u voznom stanju od 1949. godine. Osposobio ga je za vožnju i jako s njim bio zadovoljan. Volio je ovu marku  motora, a i prvi motor koji je kupio bio je upravo Puch.

Strastveno je volio oldtimer motociklistička natjecanja na koja se je rado odazivao i gotovo da nema sezone da nije učestvovao barem u nekoliko od njih. Prednjačio je u ispitima spretnosti i točnosti te osvajao pehare, medalje i zlatnu plaketu Hrvatskog oldtimer saveza. Ćiro je u oldtimer povorkama uvjek bio prepoznatljiv sa svojim Puhom koji je ostavljao iza sebe veliki oblak plavo-sivog dima. Uz dojene Hrvatskog moto sporta Miku Šnjarića i Vinka Surinu, Ćiro je bio rame uz rame u postizanju izvrsnih rezultata u prvenstvima HROS-a.

Hvala Ti Ćiro za sve što si učinio za Oldtimer Klub Rijeka za NK Nehaj, te vrijedne rezultate koje si postizao u prvenstvu za oldtimer motocikle Hrvatskog oldtimer saveza, nećemo Te zaboraviti!

POKOJ MU VJEČNI

Vezane novosti