Rijeka, 27. međunarodni oldtimer auto-rally

Okupljanjem u središtu Rijeke, na Korzu, započeo je 27. međunarodni oldtimer auto-rally, koji je ove godine okupio rekordan broj sudionika, njih 114 iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Susret je ove godine okupio više od 200 sudionika te 114 automobila i motocikala iz cijele Hrvatske te Slovenije i Italije. Atraktivni automobili i motocikli, od kojih najstariji iz 1921. godine, privukli su veliki broj posjetitelja koji su ih mogli razgledati, kao i popričati s njihovim vlasnicima. Predstavnici Oldtimer kluba Rijeka, organizatori rallyja, izrazili su zadovoljstvo što je ovogodišnji rally okupio rekordan broj sudionika.

Susret je posjetio i riječki gradonačelnik Marko Filipović, koji se zahvalio Oldtimer klubu rijeka na njihovom trudu i entuzijazmu, s kojim već niz godina organiziraju auto i moto rallyje.

„Organizacijom ovog događaja ne samo da ćete imati prilike pokazati svoje automobile, koje vrijedno čuvate i uređujete, već ova manifestacija ima i puno veći značaj, jer sve sudionike upoznate s ljepotama i delicijama našeg kraja“, kazao je gradonačelnik Filipović, zaželjevši svima dobru cestu i uspjehe u natjecateljskom dijelu programa.

Ovaj rally uvršten je u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza, te se boduje za prvenstvo HROS, a istodobno ima i turistički karakter jer doprinosi promidžbi gradova i mjesta kroz koja prolazi.

Nakon starta na riječkom Korzu sudionici rallyja posjetili su Bakar, Kraljevicu, Malinsku, Punat i Vrbnik. Ispiti spretnosti i točnosti samo za natjecatelje u prvenstvu HROS-a organizirani su u Puntu, dok turistički dio programa uključuje posjet Riječkim tunelima, posjet dvorcu Kraljevica i otočiću Košljun, kao i posjet vinariji Katunar uz degustaciju vina Frankopan.

Vezane novosti