FIVA World Motorcycle Rally

Hrvatski oldtimer savez organizira FIVA World Motorcycle Rally u Umagu i Poreču

Gradska riva u Poreču u četvrtak, 27. lipnja 2019. od 10 do 11.30 sati ugostit će 130 oldtimera koji sudjeluju na FIVA World Motorcycle Rallyju. Ove je godine Federation Internationale vehicules anciens(FIVA) organizaciju svjetskog relija oldtimer motocikala povjerila Hrvatskom odltimer savezu(HROS), a njegova je posebnost što trasa prolazi kroz tri države – Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

Očekuje se 130 sudionika iz brojnih europskih zemalja s prestižnim starodobnim motociklima od kojih mnogi nisu nikada viđeni na ovim prostorima. Na rallyju će se moći vidjeti i motocikl kojim je poznati britanski sportski automobilist John Surtess, svjetski prvak u Formuli 1 1964. godine, osvojio svjetsko prvenstvo u motociklizmu “kraljevske klase”- tada do 500 kubika. Motocikl za ovu priliku dolazi iz SAD-a, u cijelosti je restauriran 2016. godine i vozit će sva tri dana događaja.

Sve počinje 27. lipnja startom u Umagu u jutarnjim satima odakle će se sudionici uputiti u Poreč gdje će obići Eufrazijevu baziliku, a potom razgledati jamu Baredine i tamošnji muzej traktora. Osim Poreča, rally će posjetiti Grožnjan, Piran i Trst.
HROS je organizaciju na terenu prepustio lokalnim članicama saveza, Auto klubu Oldtimer Istra Rovinj i Auto klubu Pula-Pola I. Tehnička podrška su SVAZM-Slovenija, Moto club Trieste – Italia i ASI – Italia.

Vezane novosti